Apparatuur registratie, updaten ‘patch,- en laseenheden’ én ‘overzicht kastindeling’

De registratie van apparatuur

In het laatste kwartaal van 2018 gaat de bouw van een nieuw scherm in Cocon van start: Registreren apparatuur.

Het proces gaat van start met het op papier zetten van de eisen waar het scherm aan moet voldoen. Dat wil zeggen: de invulling en werking van het scherm e daarbij rekening houdend met de klantwensen. Denk aan de mogelijkheid om het vermogen van apparatuur te kunnen registreren, maar ook de indeling van beschikbare posities weer te kunnen geven.

Behalve het registreren van de apparatuur zal het mogelijk worden om:

  • de actieve apparatuur in een kast te kunnen plaatsen.
  • een lijnbenaming te koppelen aan de in- en uitgaande posities (denk bijvoorbeeld aan WDM registratie).
  • aan de hand van de vulling van posities, onderbrekingen in Cocon in te voeren. Klanten kunnen daardoor automatisch ingelicht worden als er gepland onderhoud aan apparatuur plaatsvindt.

Patch,- en laseenheden

Naast de nieuwe features wordt ook de huidige opbouw van de patch- en laseenheidschermen onder de loep genomen. Er wordt dan met name gefocust op de opbouw van de schermen en de versimpeling voor het invoeren van data.

Kastindeling

Doordat kasten door de jaren heen veranderen, moet de manier van registreren van deze kasten mee bewegen. De mogelijkheid tot registreren van straatkasten met meerdere kastdeuren en datacenter-kasten welke bestaan uit meerdere componenten zijn al twee ideeën die dit kunnen afvangen. Naast nieuwe mogelijkheden, wordt de gebruiksvriendelijkheid van de schermen verhoogd. Een van de mogelijkheden hierin is door bijvoorbeeld de optie toe te voegen om meerdere eenheden naast elkaar te plaatsen in plaats van boven elkaar. Patch- en laseenheden worden immers steeds compacter.