Beschikbaarheidschecker – innovatieve samenwerking met Infodation

Innovatie en betrouwbaarheid

Binnen Speer IT zijn innovatie en betrouwbaarheid twee belangrijke pijlers bij alles wat we doen. Innoveren door te luisteren zat al vanaf de start in de genen van Speer IT, waarbij klanten tot op de dag van vandaag veel invloed hebben op onze road map.

Door de groei van de organisatie en de enorme hoeveelheid netwerk die we voor klanten registreren is betrouwbaarheid daar later aan toegevoegd, toegevoegd aan onze kerncompetenties.

SAMENWERKING

Speer IT werkt veel samen met haar klanten bij de ontwikkeling van nieuwe slimme innovaties, maar ook met branchegenoten en met andere bedrijven. De samenwerking met Infodation is daar een mooi voorbeeld van.

Aanleiding voor deze samenwerking is het bestaan van een scala aan kleine applicaties in de telecommarkt die allemaal (gefragmenteerd) stukjes van het administratieve proces ondersteunen. Deze zijn in hun hoedanigheid niet schaalbaar en kunnen niet de gewenste efficiency realiseren die de telecommarkt nu nodig heeft.

Samen met Infodation ontwikkelen we één standaard platform voor al deze administratieve processen. Dit platform wordt volledig geïntegreerd met Cocon en heeft als doel om alle processen rond de aansturing van aannemers, het aanleggen, het beheer, de verkoop en de exploitatie van glasvezelnetwerken te ondersteunen.

De eerste module die we van dit platform op de markt hebben gebracht is de beschikbaarheidschecker (BC). Het doel van de BC is om je netwerk zo goed mogelijk in de etalage te kunnen zetten, beter verkoopbaar te maken.

Het biedt aan je ISP’s geavanceerde zoekmogelijkheden binnen je netwerk, zoals zoeken op adressen, zoeken op gebieden, zoeken op pop locaties enz. Daarbij heb je als netwerkbeheerder autorisatiefunctionaliteiten in de BC om achter de schermen duidelijk te kunnen sturen wat je wel en niet zichtbaar wilt maken voor deze partijen (waar kunnen ze op zoeken, welke gebieden mogen ze zien en welke niet, welke adressen mogen ze zien en welke niet).

De BC is zo opgezet dat je verschillende mogelijkheden hebt om deze informatie beschikbaar te maken voor je ISP’s. Daarbij bepaal je zelf hoe de informatie over je netwerk aangeboden wordt. Dit kunnen bestanden zijn, CSV’s, of direct toegang via de portal, of via API’s waarmee een partij een eigen koppeling kan realiseren. Deze zaken worden standaard ondersteund vanuit de BC. Hierdoor is het niet meer nodig om per partij individuele afspraken en exports te maken.

De BC is afgelopen voorjaar beschikbaar gekomen en is toen al in gebruik genomen door DELTA Fiber Nederland en het is voor hen een waardevolle investering gebleken.

Wil je meer weten over deze mogelijkheid, neem dan contact op met Paul Havinga: paul.havinga @ speerit.nl