Cocon naar Azure Cloud

16 november 2021 – De afgelopen paar jaar zien we steeds meer nadruk ontstaan op thema’s rondom beveiliging van data en beschikbaarheid van applicaties. Om aan te sluiten op de eisen die aan een hedendaagse softwaredienstverlening mogen worden gesteld heeft Speer IT gekozen om gebruik te gaan maken van de Microsoft Azure Cloud.

Cloud technologie biedt voor Speer IT veel voordelen om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Schaalbaarheid, flexibiliteit en continuïteit van onze dienstverlening zijn daarbij essentieel.
Tevens gaan wij gebruik maken van de laatste beveiligingstechnieken om onze omgeving zo veilig mogelijk te blijven aanbieden. Het Azure platform geeft ons de mogelijkheid om onze omgeving volledig te monitoren conform de laatste technieken en inzichten.

De omgevingen van onze klanten zullen primair in de Nederlandse datacenters van Microsoft worden ondergebracht waarbij er gebruik wordt gemaakt van een uitwijk naar Microsoft datacenters binnen Europa, mochten er zich in Nederland grote calamiteiten voor doen. Kritische componenten voor onze dienstverlening worden dubbel uitgevoerd en hoog beschikbaar ontsloten. De back-up van onze data wordt op meerdere locaties veilig opgeslagen.
Daarnaast kunnen we door gebruik te maken van slimme cloud oplossingen sneller ontwikkelen en innoveren. Speer IT groeit en om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan alle eisen en wensen gaan wij de onderliggende infrastructuur vernieuwen. Wij zijn dan ook blij om te kunnen melden dat de Speer IT infrastructuur gaat verhuizen naar de Microsoft Azure Cloud.