de eerste 3 maanden van Ghislaine bij SpeerWorks

April 2019

In een wereld waarin digitalisering en automatisering de hoofdrol spelen, is er ook op de arbeidsmarkt veel vraag naar profielen die hiermee willen en kúnnen werken. Het liefst met de nodige ervaring …. maar die had ik niet.

Drie maanden geleden is Ghislaine (28) bij Speerworks (onderdeel van Speer IT) begonnen als Coconspecialistintraining. Zelf omschrijft ze het vinden van de vacature als ‘zeer toevallig’.  

Net als veel leeftijdsgenoten wist ik niet goed welke kant ik op wilde. Dan ga je vacaturepagina’s afstruinen. Ik zocht eerst naar een functie die in het verlengde van mijn vorige functies ligt. Maar er moest een reden zijn waarom ik daar geen enthousiasme bij voelde. Dan moet je niet naar hetzelfde op zoek gaan.
Voorheen was Ghislaine onder meer werkzaam in de uitzendbranche en heeft daar vooral ervaring met projectmanagement opgedaan. Ook heeft ze kort haar eigen uitzendbureau in Engeland gehad. Het woord ‘ambitieus’ past wel bij me. Voor een nieuwe uitdaging zocht ik dus een plek waar ik nieuwe dingen kan leren en waar ondernemen binnen de onderneming wordt gewaardeerd. De toekomst zit in IT en dat was voor mij het onbekende. Perfecte uitdaging dus! 

Ghislaine ervaarde de eerste drie maanden bij Speer IT als pittig, maar zeer leerzaam. Als newbie komt er veel nieuwe informatie op je af. Vooral als het gaat om zoiets specifieks als glasvezelkennis. Ik heb regelmatig geroepen: ik zou vroeger nooit gedacht hebben dat ik later als ik groot ben iets met glasvezelnetwerken zou doen! Toch mocht het voor haar nog iets pittiger. Het was veel nieuwe informatie, maar ik wil er vol gas voor gaan. Naast proberen om mijn collega’s met de technische kennis bij te benen, wil ik ook mijzelf verder ontwikkelen. Ik wil graag toegevoegde waarde in mijn functie creëren. Daarom is Ghislaine via Speerworks begonnen met een zelfstudie PRINCE2 foundation én PRINCE2 practitioner.  

Het leuke aan Speerworks is dat je een teamleider hebt, maar eigenlijk ook in direct contact met de directeuren staat. De sfeer is huiselijk, waardoor iedereen toegankelijk is. Lunchen doe je ook met z’n allen. Genoeg brood en een koelkast vol lekker beleg om weer even op te laden. 

Dus mocht je ook interesse hebben in zo’n leuke uitdagende functie, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling en waarbij jouw inbreng gewaardeerd wordt? Kijk dan nog even naar onze vacatures!