Decentrale verwerking graafberichten KLIC-WIN

5 februari 2019

Als eerste serviceprovider voor het decentraal verwerken van graafberichten is Speer IT klaar voor het in gebruik nemen van KLIC-WIN. De decentrale verwerking is met name belangrijk voor de telecombranche.

In nauwe samenwerking met het Kadaster, hebben we de afgelopen jaren achter de schermen gewerkt aan het KLIC-WIN-ready maken van Klicon. Vanaf 4 februari zijn we met Tele2 (een van de klanten waar wij de Klic afhandeling voor doen) live gegaan! 

We zijn trots op deze prestatie. Door deze ontwikkeling kunnen onze klanten nu graafberichten aanvragen en verwerken op basis van vectorcoördinaten en voldoen we volledig aan de nieuwe KLIC-WIN standaard, voor zowel centraal als decentraal aanleveren en verwerken.
De overige, ruim 100 netbeheerders die klant bij ons zijn gaan we het komende jaar gefaseerd overzetten naar KLIC-WIN. 

Mark Frinking van Speer IT: “Afgelopen anderhalf jaar hebben we nauw samengewerkt met het Kadaster, Tele2 en andere netbeheerders om ervoor te zorgen dat de netbeheerders nog steeds kunnen zien waar de graafmeldingen gedaan zijn en waar dus potentieel risico voor het netwerk ligt. En dit zowel bij de centrale als decentrale aanlevering.” 

Wil je meer weten over deze ontwikkeling? Kijk dan hier:
https://www.linkedin.com/pulse/ontwikkelingen-klic-win-peterpaul-brundel    

https://zakelijk.kadaster.nl/programma-klic-win