Externe lagen zelf beheren

September 2019

Speer IT heeft de ambitie ervoor te zorgen dat geografische informatie bij elkaar blijft. Zodat je de informatie van jouw netwerk kunt vergelijken met andere geografische informatie.

In toenemende mate ontstaat een trend dat overheidsinstellingen en andere informatieaanbieders gegevens aanbieden. Hierin heeft Speer IT als spelregel dat informatie altijd, overal en snel beschikbaar moet zijn en een hoge performance moet bieden. Wij zetten daarom de data altijd zelf klaar voor de klant.

De gebruikers van onze systemen willen de openbare lagen kunnen combineren met hetgeen ze zelf hebben geadministreerd in Cocon. Daarvoor hebben we nieuwe functionaliteit ontwikkelt. Deze functionaliteit biedt de mogelijkheid om zelfstandig WFS lagen (GeoJSON en ArcGIS) toe te voegen aan je kaart in CoconTheWeb. Je kunt bijvoorbeeld de informatie van Rijkswaterstaat toevoegen aan je eigen kaart. Deze functionaliteit komt in het 4e kwartaal van 2019 beschikbaar voor alle CoconTheWeb gebruikers.

De functionaliteit is zo ingericht dat CoconTheWeb blijft functioneren terwijl je wacht op datgene wat binnenkomt via WFS.

Mocht je vragen hebben, dan kun je uiteraard bij je accountmanager terecht.