FTTH Design omgeving in Cocon

Wel vaker ontwikkelen we in samenwerking met één van onze klanten een specifieke oplossing binnen Cocon. Nu hebben we een oplossing die we met onze klant Deutsche Glasfaser gemaakt hebben en deze willen we je niet onthouden. De FTTH Design omgeving in Cocon.

De nieuwe FTTH Design omgeving in Cocon

We ontwikkelden het concept ‘FTTH Design omgeving’. Binnen dit concept kun je het FTTH ontwerp van je toekomstig netwerk importeren zodra deze beschikbaar is, zodat je binnen Cocon ook visueel kunt maken wat er naast het bestaande netwerk gebouwd gaat worden. Hierdoor kan de klant volgen of het ontwerp voldoet aan de gestelde eisen en is de bouw te volgen.

De aannemer kan per DP (distributiepunt) opleveren zodat telkens tussentijds bekeken kan worden wat de status is van de aanleg van je netwerk. Aan het einde van een project kunnen de aannemer en netwerkeigenaar bekijken of het werkelijk aangelegde netwerk overeenkomt met het eerder ontworpen plan. Knelpunten en afwijkingen worden zo makkelijk gedetecteerd.

Deze oplossing is een sterke aanvulling op de bestaande “bouwvoortgang” module en de nieuwe generieke beschikbaarheidschecker die nu al door een aantal klanten in Nederland gebruikt worden.

Als netwerkeigenaar heb je op deze manier elk demand point altijd inzichtelijk; vanaf het ontwerp tot de uiteindelijke beheerfase van het netwerk. Door de strakke aansturing van het ontwerp en de aanleg is elk demand point commercieel inzetbaar vanaf het moment dat deze aangelegd is.

Heb jij ook interesse in deze methode neem dan contact op met onze accountmanagers:

Scott den Uijl

Stephan Abbes

Abdel Harmaz