Gridsz platform doorstaat zijn eerste pentest

Sinds de eerste ontwikkelingsfase heeft GRIDSZ, onze dochteronderneming in samenwerking met Infodation, zoveel functionaliteit toegevoegd aan het nieuwe glasvezelnetwerkbeheerplatform en zoveel nieuwe klanten binnengehaald dat we het tijd vonden om dezelfde grondige pentest uit te voeren als die waaraan we ons vermogensregistratiesysteem Cocon elk jaar onderwerpen. Bij Speer IT zijn we zeer toegewijd aan uitmuntendheid in informatiebeveiliging voor onze glasvezel klanten, dus we konden niet trotser zijn dat GRIDSZ zijn allereerste pentest met vlag en wimpel heeft doorstaan!

Outside-in penetratie test

Om de integriteit van het GRIDSZ-netwerk te testen tegen cyberaanvallen waarbij gebruik wordt gemaakt van hacking of ransomware, werd met deze penetratietests voor ethisch hacken, of pentests, geprobeerd kwetsbaarheden te vinden die door anonieme bedreigers kunnen worden uitgebuit om gebruikersaccounts te verstoren en toegang te krijgen tot informatie op het platform. De pentests werden uitgevoerd door een onafhankelijke informatiebeveiligingsorganisatie gedurende een hele week in januari van dit jaar.

GRIDSZ pentest resultaten: bovengemiddelde beveiliging

De resultaten van deze onafhankelijk gesimuleerde outside-in aanvallen waren nog beter dan verwacht: NUL kwetsbaarheden met een gemiddelde bedrijfsimpact of hoger! De pentest vond slechts kleine problemen met weinig of geen zakelijke impact. Toch nam het team alle aanbevelingen in het rapport serieus en werkte het onmiddellijk aan het verhelpen van elk probleem dat door de tests aan het licht was gekomen.

En dat is gelukt! Alle verbeteringen werden snel uitgerold en toen de software twee maanden later opnieuw werd getest, kreeg het GRIDSZ-platform een beveiligingsclassificatie van boven het gemiddelde.

Onze inzet voor informatiebeveiliging

Wij bij Speer IT zijn natuurlijk erg blij te kunnen melden dat onze dochteronderneming GRIDSZ duidelijk dezelfde serieuze toewijding aan informatiebeveiliging in haar DNA heeft als wij. En we zijn het meest trots op het team van software experts die in staat waren om een gloednieuw platform van zo'n hoge kwaliteit te bouwen in een kort tijdsbestek. Dat het GRIDSZ platform al zo'n hoog niveau heeft bereikt, bewijst dat we de juiste professionals achter ons hebben staan.

Een betrouwbaar platform voor het beheer van glasvezelnetwerken

GRIDSZ is onze joint venture met softwareontwikkelingsbedrijf Infodation dat de tooling levert om het beheer van glasvezelnetwerken te automatiseren. Het platform is gebouwd om elk niveau van dat netwerk te beheren, van het passieve netwerk van kabels, via het actieve netwerk van gegevens die heen en weer bewegen, tot de abonnements- en wholesalediensten aan eindklanten.

Een glasvezelnetwerk betekent per definitie het registreren en beheren van de details van, en het leveren van datadiensten aan, de aansluitingen en gegevenstoegangspunten voor miljoenen huishoudens en bedrijven, en daar komen er op dit moment nog eens miljoenen bij. Hoewel elk vraagpunt afzonderlijk misschien niet erg complex is, is alleen al het aantal handelingen dat nodig is om grote netwerken te beheren tijdrovend, om nog maar te zwijgen van het feit dat het rimpeleffect van één enkele fout zeer kostbaar kan zijn.

Het is precies dit soort activiteiten met een hoge frequentie en lage complexiteit, die een hoge mate van snelheid en nauwkeurigheid vereisen, waarvoor de GRIDSZ-software is ontworpen. Het GRIDSZ-platform biedt verschillende modules die kunnen voorzien in beschikbaarheidscontroles en vraagpuntenaggregatie, bouwworkflow voor netwerkuitbreiding, taakbeheer, verkoopoffertes en productprijzen, service- en incidentbeheer, en facturering met koppelingen naar financiële software.

En nu, dankzij de resultaten van de allereerste onafhankelijke pentest, kunnen we met trots zeggen dat het GRIDSZ-platform klanten gegevensbeveiliging biedt die verder gaat dan dat!

 Lees meer op onze Gridsz website

 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe productontwikkelingen, evenementen en ander nieuws.