Leadership series: Hoe cultuur, management en verantwoord ondernemen tot succes kan leiden

Dit is het eerste onderwerp in onze Speer IT ‘leadership series’. In deze serie spreken wij leiders die met hun passie en professionaliteit hun bijdrage leveren aan succesvol, duurzaam en verantwoord ondernemen.

De aftrap wordt gegeven door Marijke Kasius, CEO van PQR in Utrecht. Hoe cultuur, management en verantwoord ondernemen tot succes kan leiden. Marijke zet zich met hart en ziel in om PQR succesvol te laten zijn in meer dan één opzicht.

Wie is Marijke en wat drijft jou?

“Ik ben 37, heb een reeks aan academische studies achter de rug: Communicatiewetenschap, Bedrijfsadministratie en MBA. Ik heb afgelopen tien jaar met veel energie in diverse directierollen gewerkt binnen de IT-branche. IT is ontzettend leuk, dat stukje binair – het werkt of het werkt niet – het is ondersteunend, snel en dynamisch. Om maar even een paar kernwoorden te noemen.

Maar wat echt belangrijk is voor mij, is de dingen doen met passie. Wat heeft meegespeeld in mijn carrière is dat als ik iets bedenk of ergens aan bouw dan wil ik dat het niet alleen morgen werkt maar ook op de lange termijn zonder kostbare energie te verspillen aan handmatig beheer, bijsturen en monitoren van processen. Ik wil innovatieve stappen zetten samen met collega’s voor onze klanten. En vooral in gesprek blijven over zaken die ertoe doen en waar wij hen bij kunnen ondersteunen met datgene wat ze in de verschillende stadia van hun groei nodig hebben.

Succes is voor mij niet alleen groei, maar uit zich in veel meer aspecten. Trots zijn op wat we met elkaar presteren, de betrokkenheid van onze medewerkers, de bedrijfscultuur en dit alles op een zo maatschappelijk mogelijk verantwoorde manier uitvoeren. “

Om dit te borgen in de dagelijkse waan van de dag, is een cultuur van samenwerken aan kwaliteit noodzakelijk, vindt Kasius. Zo zegt zij stellig: “Onze bedrijfscultuur bij PQR speelt daar een hele belangrijke rol in. Om continu te verbeteren moeten we allemaal passie hebben voor wat we willen bereiken en ook snappen waarom we dat doen. Daar hoort ook bij dat we elkaar aanspreken op zaken die beter kunnen en samen de schouders eronder zetten om dit te bereiken. Naast deze cultuur hebben we natuurlijk ook te maken met naleven van de processen en structuren. Daar helpen certificeringen als ISO bij. ISO is niet alleen maar een papieren exercitie maar als je dat goed in je organisatie embed dan kun je veel bereiken door bewustwording.

Download het volledige interview hieronder.

Download button

Meer informatie over PQR lees je op de website