Informatie Bodemrisicokaart beschikbaar in Cocon en CoconTheWeb

Speer IT en Stantec hebben de handen ineengeslagen en een koppeling ontwikkeld tussen de Bodemrisicokaart en Cocon, de GIS-applicatie van Speer IT waarmee de glasvezelbranche al 18 jaar haar netwerken ontwerpt en beheert.

Bekijk hier de film over de mogelijkheden van de Bodem Risicokaart in Cocon.

Het is het eerste platform waar de informatie uit de Bodemrisicokaart direct wordt aangeboden aan de gebruikers, waardoor zij in één applicatie alle benodigde gegevens bij elkaar hebben over bodemverontreinigingen en de kans op archeologische beperkingen of explosieven in de grond.

Arthur Coevert, Accountmanager bij Stantec: “Cocon-gebruikers hebben er een gratis laag met informatie bijgekregen in het systeem, waarmee zij direct inzicht krijgen in alle beschikbare informatie over een te graven netwerk. En mocht het voorkomen dat er niet voldoende informatie beschikbaar is in alle bronnen, kan met één klik een quickscan of historisch en verkennend onderzoek bij Stantec worden aangevraagd, direct vanuit Cocon.”

De ingenieurs van Stantec controleren en updaten de informatie in de Bodemrisicokaart doorlopend. Daarnaast komen de resultaten van alle onderzoeken die worden aangevraagd niet alleen als toegevoegd document in de projectmap in Cocon, maar ook in de Bodemrisicokaart zelf terecht, zodat de gebruikers nooit twee keer voor dezelfde locaties onderzoeken hoeven aan te vragen. Dit geldt niet alleen voor de onderzoeken van Speer IT, maar voor die van alle gebruikers, waaronder Ziggo en BAM. Hierdoor wordt de ondersteuning die de Bodemrisicokaart levert elke dag beter.

Kees Jonker, CEO van Speer IT: “De samenwerking tussen Speer IT en Stantec zorgt ervoor dat Cocon-gebruikers over eenduidige informatievoorzieningen beschikken. Een vermindering van het aantal systemen en bronnen maakt organisaties efficiënter, als Speer IT zijn we er trots op dat we dat kunnen faciliteren.”