Intelligent werken – Kees Jonker

Corona

“Voor het verschijnen van deze nieuwsbrief kwam de vraag op of we niet ook iets over Corona moesten zeggen. Om eerlijk te zijn was mijn eerste antwoord nee. Want ik ben eigenlijk wel een beetje klaar met Corona. Ik vind er geen donder aan. Normaal ben ik een soort nieuwsjunk en nu probeer ik het 8 uurjournaal te vermijden.

Maar het is toch wel interessant om te zien wat er nu gebeurt. Wij zijn als Speer IT een bedrijf met diverse soorten mensen. Dat is iets waar we trots op zijn en waar we “in het normale leven” veel baat bij hebben. Dat betekent nu in deze periode dus ook veel verschillende inzichten en meningen. Een paar weken geleden kreeg ik gekscherend de vraag of we het pand in Baarn niet beter te koop konden zetten en de vraag “of die social distancing niet naar 5 meter kon”. Maar ook een collega die het thuis absoluut niet trok en waar we dus in het kader van “thuiswerken waar mogelijk” van hebben gezegd dat thuiswerken dus niet mogelijk was.

Globaal kun je bij Speer IT zeggen dat je twee groepen mensen ziet; mensen die het heerlijk vinden om thuis te werken en heel veel kunnen doen op een dag en collega’s die het vreselijk ongezellig vinden dat ze de hele dag thuis zitten, maar ook heel veel kunnen doen op een dag.

Intelligente lockdown

Daarom hebben we inmiddels onze eigen vorm van de intelligente lockdown bedacht. Een aantal zaken kunnen gewoon niet op afstand. Een skill training zoals de Cocon muteer training is alleen op afstand te doen als je dat 1 op 1 kunt doen en dan zijn zowel de trainer als kandidaat bekaf aan het eind. Dus die gaan we weer bij ons in onze mooie (ruim opgezette) trainingruimte geven.

Een ander ding zijn sollicitatiegesprekken. Wij zijn altijd op zoek naar goed talent. De mensen die we aantrekken zijn hele goede vakmensen, maar het duurt ons eigenlijk te lang om ze binnen te krijgen. Dus juist nu doen we ons best om talent te werven. En op enig moment in het proces wil je dan toch even een kandidaat “live” zien omdat de beoordeling of iemand in het team past toch echt een gevoelskwestie is. Deze gesprekken hebben we de afgelopen tijd ook regelmatig passend kunnen realiseren.

Uiteraard voeren we onze mini “intelligente lockdown” met de juiste maatregelen, iedereen moet zijn handen ontsmetten bij binnenkomst en vertrek (we willen ook voorkomen dat wij onbedoeld verspreider worden van het virus), we hebben gescheiden “stromen” door het pand en we gaan niet gezamenlijk lunchen.

Wij zien hier bij Speer IT maar ook bij anderen een mooie ontwikkeling; we zullen steeds meer hybride gaan werken. Ondanks dat we flexibel zijn in onze werktijden pakken we met elkaar toch nog wel flink wat file-uren. En dat is onnodig. Want 80% van al het werk kan wel degelijk op elke plek op aarde uitgevoerd worden. Je hebt alleen een paar belangrijke dingen nodig; vertrouwen dat mensen intrinsiek gemotiveerd zijn om te werken, een manier om balans tussen werken en sociaal contact te creëren en als laatste een team wat “goed in zijn vel” zit en dus in oplossingen denkt in plaats van in problemen.

Nu hoor ik de opmerking al komen; “Kees, je vergeet een goede digitale infrastructuur en faciliteiten”. Die heb ik inderdaad expres niet genoemd. Dankzij de inspanningen van onze bedrijfstak hoop ik dat we het daar niet meer over hoeven te hebben. Net zo goed als dat we niet aan mensen vragen of ze wel gas, water en licht hebben.”

– Kees Jonker, CEO Speer IT