Janine Venema: software tester

Maak kennis met Janine Venema, softwaretester en teamlead test.

“Voor ik bij Speer IT terecht kwam heb ik een aantal jaren gewerkt bij een internetprovider. Hier had ik een leuke functie met afwisselende taken. Na een aantal jaar ben ik toch eens om mij heen gaan kijken, ik had het plafond bereikt en het was tijd voor iets nieuws.

Via een uitzendbureau kwam ik bij Speerworks terecht. Vrij snel kon ik starten als consultant. Ik werd intern getraind zodat ik al snel bij een klant op locatie kon ondersteunen in het migratieproces. Twee jaar lang heb ik dit met enorm veel plezier gedaan. Toch werd het tijd voor iets anders. Na een goed gesprek heb ik de switch gemaakt naar Speer IT om te beginnen als softwaretester. Dit is inmiddels alweer 3 jaar terug en wat heb ik veel geleerd in de tussentijd. Toen ik net begon stond het testen nog in de kinderschoenen. Een echt testteam met duidelijke afspraken was er nog niet. Inmiddels is er een vast testteam en is het testen al enige tijd onderdeel van ons scrumproces. Door middel van cursussen en trainingen heb ik een hoop geleerd rondom testprocessen en technieken.

Het werk is uitdagend en afwisselend. Ik werk hier nu 5 jaar en geen dag is hetzelfde. Elke dag leer je nog bij. Speer IT zal te allen tijde ervoor zorgen dat je op je plek zit en dat je jezelf kunt blijven uitdagen.”