Missie en Visie Speer IT

7 december 2018

Speer IT blijft volop investeren in de toekomst van Cocon. We zijn er trots op dat wij bekend staan om onze kennis van de glasvezelbranche. Dat moet zo blijven: voortdurende innovatie stelt ons in staat om de glasvezelnetwerken van ons klanten ook in de toekomst optimaal te beheren. Zo’n 70 procent van de software development die wij doen komt ten goede aan nieuwe functionaliteiten van Cocon en aan het up-to-date houden van de basis van het systeem. Doordat we op deze manier ‘bij’ blijven, zijn we steeds in staat snel te reageren op nieuwe ontwikkelingen bij onze klanten.

Betrokkenheid
En dat is meteen de tweede pijler onder onze aanpak: innoveren door te luisteren, luidt ons motto. Wij geloven dat wij het verschil maken door samen te werken met klanten en partners verderop in de keten – óók met potentiële concurrenten. Onze betrokkenheid wordt goed gewaardeerd en we zijn ervan overtuigd dat dit de enige manier is om klanten te ondersteunen bij het waarmaken van hun ambities.

Buiten Nederland
Deze aanpak vraagt investeringen die wij niet direct aan onze klanten kunnen en willen doorberekenen. Om op dezelfde voet verder te kunnen gaan, willen wij daarom méér klanten gaan bedienen. En vanwege ons grote aandeel in de Nederlandse markt gaan wij de komende jaren op zoek naar nieuwe klanten én partners in het buitenland. De eerste gesprekken hebben laten zien dat Cocon ook voor toepassing buiten Nederland een prachtig product is. De ambitie die we intern hebben uitgesproken is dat we binnen vijf jaar vier buitenlandse telecom- en softwarepartners aan ons binden, met wie wij klanten op lokaal niveau in Europa op maat kunnen bedienen. Dat heeft als groot voordeel dat wij ons in Nederland kunnen blijven concentreren op de service aan onze klanten hier.

Menselijk
Kortom, ontwikkelingen om trots op te zijn. Dat is ook te merken binnen het bedrijf: we zijn ook trots op wat we bereiken, er is steeds ruimte om te leren en fouten maken mag zolang dat leidt tot verbetering. We willen een menselijk bedrijf zijn en dat ook blijven uitstralen naar onze klanten.