FTTH: post-connectie van adressen via post-connectie tool

Stel, je bent netwerkbeheerder en je hebt net bericht gekregen dat de aannemer klaar is om het netwerk op te leveren. De aannemer levert via de CTTH- of CIFTTH-tool een dataset aan met alle adressen, de aangesloten adressen en de adressen die niet rechtstreeks zijn aangesloten. Maar hoe plaats je later de nog niet aangesloten adressen correct in het netwerk?

Adressen die niet rechtstreeks verbonden zijn, krijgen bij het importeren een andere status. Voorbeelden van een andere status zijn GV (gevel) of EG (terreingrens). Nadat de dataset is aangeleverd, laat de geografie zien dat de kabel van een onafgewerkt adres naar het gebouw loopt, nog niet naar het frame en in opslag is. Bovendien is het gebouw 'onzichtbaar'.

CoconTheWeb heeft een scherm waarmee na-verbindingen kunnen worden ingevoerd. De tegel is te vinden in het hoofdmenu en heet 'Aansluitingen invoeren'. U kunt het aan te sluiten adres zoeken op postcode, huisnummer en eventuele toevoegingen. Als er adressen zijn die nog geen postcode hebben gekregen, kunt u ook zoeken op kabelnaam, bijvoorbeeld een nieuwe woonwijk. De route van het gebouw naar de sleuf kan op de kaart worden ingetekend, waarna aanvullende gegevens moeten worden ingevoerd. Na verwerking wordt de kabel op het frame en de FTU ingevuld. Als laatste wordt een lijnaanduiding op de vezel gezet, dit zijn de adresgegevens van het aangesloten adres. De na-aansluiting is verwerkt en uw netwerk is weer up-to-date.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe productontwikkelingen, evenementen en ander nieuws.