NIEUWTJES VAN GRIDSZ

De nieuwste ontwikkelingen op hét platform voor telecom netwerkbeheer

Het is al even geleden dat we een update hebben gegeven van de nieuwste ontwikkelingen op het Gridsz platform. Dat werd wel tijd, want er komt steeds meer nieuwe functionaliteit bij!

Gridsz is het SaaS platform dat specifiek is ontwikkeld om alle administratieve processen te kunnen voeren in de beheerfase van een (FttH) netwerk. Essentieel in de exploitatie van elk netwerk is bezetting van het netwerk. Hiervoor moeten processen perfect op elkaar aansluiten en de neteigenaar ondersteunen in zijn ambities. Waar Cocon de assetregistratie van het netwerk verzorgt, zorgt Gridsz dat de zaken rond beschikbaarheid en verkoop, na-aansluitingen, service en storingen en alle communicatie die hierbij hoort tussen netwerkeigenaar, actieve operators, serviceprovider en aannemer perfect op elkaar aansluiten en de kans op fouten geminimaliseerd is.

Gridsz biedt één platform waar al deze partijen hun data delen en middels workflows hun administratieve processen makkelijk, snel en zonder fouten kunnen afhandelen.

Het Gridsz platform bestaat uit een groeiend aantal modules die naadloos in elkaar passen. Ze vormen een krachtig systeem voor de afhandeling van alle denkbare administratieve processen. Zo is er de Availability Checker die als datawarehouse met alle mogelijke details inzicht geeft in de status en beschikbaarheid van het netwerk. En daarnaast in de partijen die gebruik maken van het netwerk of service verlenen voor het netwerk. Daarnaast zijn er voor het operationeel beheren van netwerken enkele taakgestuurde modules, zoals Fulfilment waarmee actieve operators en ISP’s het orderbeheer van install en migratie tot en met na-aansluitingen volledig kunnen afhandelen. Of de module Service voor het efficiënt beheren van incidenten en communiceren met klanten. Alle modules kunnen ook los van elkaar worden gebruikt en via de OpenAPI communiceren met een extern systeem.

We blijven het Gridsz platform ontwikkelen naar de wensen van klanten en nieuwe uitdagingen in de telecomwereld. Hieronder lees je over de meest recente ontwikkelingen:

Nieuwe module voor netwerk aansluitingenbeheer: Adres Management

Naast de module Availability Checker is er nu een module die het toekennen van een unieke adrescode mogelijk maakt voor het overzichtelijk beheren van netwerken in alle landen. Onze thuisbasis Nederland heeft voor beheersystemen het voordeel dat alle adressen uniek zijn en BAG geregistreerd. Maar dat is best een uitzondering t.o.v. andere landen waar unieke adressen niet de norm zijn. Niet-unieke regels zijn uiteraard funest voor een betrouwbare database.

Om in andere landen de database met aansluitingen schoon te houden, is een nieuwe module ontwikkeld: Adres Management. Per aansluit-adres kan een unieke adres-ID worden gegenereerd, wat netwerkeigenaren helpt om een duidelijk en betrouwbaar overzicht van alle aansluitingen te kunnen maken.

Aannemers krijgen een eigen marktstandaard: Contractor

Samen met BAM wordt nu hard gewerkt aan het ontwikkelen van een module waarin aannemers in de telecom hun eigen workflows kunnen beheren en direct – in real-time – updates van en naar netwerkeigenaren en actieve operators kunnen delen. Zo bouwt Gridsz aan een platform dat marktstandaard is voor de snelle en accurate communicatie tussen operators en contractors.

Met Contractor kunnen taken als het bestellen van materiaal, het aanvragen van vergunningen, civiele werkzaamheden, enz., automatisch worden gegenereerd en allemaal op één plek worden beheerd. De takenlijsten kunnen op maat worden ingesteld en op verschillende niveaus aangemaakt, van contractor tot monteur, en inclusief checklists, historie en opmerkingen. De status van taken is door de verschillende kleuren in één oogopslag te zien. Daarnaast kan straks de complete administratie van prijzen en materiaalkosten tot SLA en OLA in Gridsz worden bijgehouden.

Omdat Contractor gekoppeld is aan de module Fulfilment (voorheen Task) waar netwerkeigenaren en actieve operators hun workflows beheren, is de communicatie over opdrachten en statussen van aansluitingen en storingen direct en wordt in real-time geactualiseerd, en is dus zonder risico op foutieve informatie en miscommunicatie. Dit zonder dat de communicatie koppelingen voor de software tussen de partijen eerst moet worden gebouwd. De juiste informatie is altijd voor iedereen beschikbaar en is er meteen eenduidigheid over wat er moet gebeuren, wat iedereen veel tijd en kosten bespaart.

Wat is Gridsz? Gridsz is het SaaS platform dat samen door Speer IT en softwareontwikkelaar Infodation specifiek is ontwikkeld voor de telecom om alle administratieve processen makkelijk, snel en foutloos op één plek te kunnen beheren. Alle informatie die je nodig hebt, alle taken die moeten worden uitgevoerd, en dat allemaal actueel en real-time geüpdatet voor en door alle partijen. Bekende bedrijven in de telecom maken al gebruik van het Gridsz  platform, zoals Delta Fiber, T-Mobile, Citius Fiber, Open Dutch Fiber, Fiberklaar, CAI Harderwijk, en Wauwau.