Reductie CO2 uitstoot

Sinds eind 2016 beschikt Speer IT over het CO2-prestatieladder Certificaat Niveau 4.
De CO2-prestatieladder is bedoeld om bedrijven bewust te laten worden van hun CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot wordt in kaart gebracht én oplossingen worden geïmplementeerd om de uitstoot te verlagen.

De prestatieladder kent 5 niveaus: 1 t/m 5. Het niveau is een maat voor de ambitie van een bedrijf om de CO2 uitstoot zo goed mogelijk in kaart te brengen en om deze elk jaar te reduceren. Elk jaar vindt binnen Speer IT een verplichte audit plaats. Hierbij komt een externe auditor een aantal dagen langs om na te gaan of  de documentatie op orde is. Het certificaat, dat voor het eerst in 2016 toegekend is, wordt voor 3 jaar uitgegeven. Dit jaar vond daarom een her-certificering plaats, waarbij het certificaat weer met 3 jaar verlengd is!

Los van de CO2-prestatieladder is Speer IT altijd bezig met duurzaam ondernemen. Zo zijn bij de inrichting het kantoor in Baarn in 2016 diverse milieuvriendelijke maatregelen getroffen. Het platte dak is compleet voorzien van zonnepanelen. Speer beschikt over 8 laadpunten voor het opladen van elektrische auto’s voor medewerkers en klanten. Overal is LED verlichting toegepast en het pand beschikt over een ingenieus klimaatsysteem, waarbij intern transport van warmte en koude zorgt voor een laag energieverbruik. Daarnaast wordt binnen Speer IT regelmatig gebrainstormd over mogelijkheden om de CO2-uitstoot nog verder te reduceren en worden de bedachte maatregelen ook daadwerkelijk toegepast.

Op de website zijn alle verplichte documenten met betrekking tot het CO2-Prestatieladder certificaat terug te vinden: https://www.speerit.nl/duurzaamheid/.