Roadmap 2021

Het eerste kwartaal van 2021 is al weer bijna voorbij. De tijd gaat snel, maar we hebben niet stil gestaan. Ondanks alle uitdagingen omtrent de huidige pandemie, zijn wij er nog steeds in geslaagd in goed contact te blijven met onze klanten en hebben mooie innovaties en idee├źn mogen horen en kunnen ontwikkelen.

Terugkijkend op 2020
In het afgelopen jaar hebben we diverse innovaties gestart. Denk hierbij bijvoorbeeld aan apparatuur registratie (voor zowel xWDM als GPON) of PlannedWork 2.0 (onze vernieuwde slimme planningstool). Onder water zijn we druk aan de slag om steeds meer Cocon schermen in een vernieuwd jasje te steken; gebouwd op de laatste technieken en met diverse nieuwe mogelijkheden. Gezien het aantal schermen in Cocon en de samenstelling van deze, zal dit project ook op de 2021 kalender staan. Tot slot zijn we begonnen aan een onderzoek of we CoconTheWeb niet naar de cloud kunnen brengen om te profiteren van de schaalvoordelen.

Vooruitblik 2021
Maar hier stoppen wij natuurlijk niet, om te blijven innoveren hebben we enkele nieuwe zaken op onze jaarplanning gezet. Een belangrijke is het afronden van Apparatuur en de slimme planningstool in Cocon. Daarnaast willen we later dit jaar starten met het toevoegen van een annotatie laag in Cocon/CTW/Klicon t.b.v. afwijkende diepte. Hierdoor zijn we weer een stap dichter bij het verlaten van AutoCad tekeningen, mede door een eerdere ontwikkeling: het digitaal inmeten en recht leggen van het netwerk via Veldwerk.

Een andere innovatie die onze klanten verder gaat helpen is het toevoegen van vrije eigenschappen (labels) aan objecten in Cocon t.b.v. rapportages (en/of controles). Denk hierbij aan het uitsluiten van inpandige kabels, of luchtvezels.

Kent u de cablepacks in Cocon? Via een cablepack kunt u makkelijk de ligging van uw netwerk delen met een externe partij die ook in Cocon zit. Waar dit eerder statisch was, gaan we er later dit jaar voor zorgen dat dit dynamische pakketten worden. Dynamisch wil zeggen dat aanpassingen aan het stuk netwerk, worden doorgevoerd in het stuk netwerk dat is gedeeld met de externe partij. Dit resulteert in een cablepack die altijd up-to-date is!
Uiteraard is dit nog maar een greep uit de vernieuwingen die wij als Speer aan het doen zijn. We houden u op de hoogte!