Sander Leijen – Developer

Maak kennis met Sander Leijen, developer, scrummaster en teamlead van Cocon desktop.

“Uiteraard ben ik niet zo begonnen bij Speer IT”, aldus Sander. “Daarvoor gaan we helemaal terug naar de tijd dat ik mijn MBO opleiding heb afgerond voor systeem/netwerkbeheerder. Vervolgens heb ik nog een kijkje genomen bij een HBO opleiding, maar nog in het eerste jaar ben ik gestopt omdat ik wilde gaan samenwonen en werken.

Naast wat detacheerwerk en bij Dell te hebben gewerkt ben ik aan de slag gegaan bij NetWyse. Dit bedrijf verzorgde de technical support voor ongeveer 70 notaris kantoren in Nederland. Nadat ik daar doorgegroeid was tot 2e lijns / hoofd van de afdeling was ik er na zo’n 11 jaar klaar mee en zocht ik wat anders. Mijn liefde voor programeerwerk was inmiddels gegroeid doordat ik bij NetWyse allerlei tooltjes had ontwikkeld om ons leven daar wat makkelijker te maken en om hier en daar wat geld te besparen.

Op een avond liep ik langs het kantoor van Speer IT en zag vlaggen met ‘Wij zoeken .NET Ontwikkelaars’ hangen. Nieuwsgierig dat ik was, ben ik toen gaan kijken of er vacatures op de website stonden. Zij zochten toen VB.net developers en ik was daar wel in geïnteresseerd (dit was immers ook de taal waar ik in had geleerd eerder genoemde tooltjes te bouwen). Met een usb stick met m’n tooltjes en een CV ben ik op gesprek gekomen en bij Speer IT zagen ze potentie in mijn kunnen.

Eenmaal bij Speer IT ben ik begonnen als junior developer. Ik snapte de legacy code relatief snel en ben daar lekker aan de slag gegaan. In deze tijd heb ik aan coole projecten gewerkt als bodem vervuiling weergeven in de applicatie. Na een jaar of 2 begon ik meer inzicht te krijgen in dat er dingen anders konden en beter gestroomlijnd. Ik heb toen gevraagd of ik een opleiding kon volgen als scrummaster om ons scrum proces beter vorm te geven. Vanaf dat moment ben ik ook scrummaster. Het teamleiderschap kwam daar eigenlijk achteraan, omdat ik vanuit de scrummaster rol oplossingsgericht bezig ben. Bovendien ging ik ook achter dingen aan die eigenlijk bij een teamlead horen. Uiteindelijk is daar officieel een stempel op gezet.

Ik zit nu 4 jaar bij Speer IT. Het bedrijf en de mentaliteit past goed bij hoe ik zelf ben. Als je er gewoon een klein feestje van maakt en plezier erin hebt, dan is het werk ook een heel stuk leuker. Speer IT is een bedrijf dat dit mogelijk maakt.”