Sipke Douna nieuwe operationeel directeur Speer IT 

Op maandag 3 juni begint Sipke Douna als COO bij Speer IT. Zijn belangrijkste opdracht is garanderen dat onze dienstverlening aan onze klanten van hoog niveau blijft. Sipke krijgt ook een rol bij het verwezenlijken van de groeiambities van Speer IT in binnen- en buitenland.

CEO Kees Jonker: “Ik ben heel blij dat Sipke heeft gekozen om bij ons aan de slag te gaan en kijk uit naar de samenwerking. Hij zal de operationele afdelingen aansturen en we verwachten dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren in de verdere groei en professionalisering van Speer IT.” 

Sipke Douna; “Toen ik hoorde dat Kees Jonker namens Speer IT een operationeel directeur zocht om hem te helpen het bedrijf nog beter in de markt te positioneren en de groeiambities te kunnen uitrollen, dacht ik ‘dat is iets voor mij’. Ik ken Speer IT sinds de oprichting en heb vanuit mijn voorgaande posities veel met het bedrijf gewerkt. Ik heb het zien groeien van tweemansbedrijf tot het bedrijf dat het nu is. Ik denk dat ik met mijn operationele ervaring als COO veel kan bijdragen. Door een betere verdeling van commerciële en operationele taken kan er met meer kracht en aandacht gewerkt worden aan het uitwerken van de visie van Speer IT. Ook verheug ik me erop om met het jonge doch ervaren team aan de slag te gaan en deel uit te maken van dit succesvolle bedrijf.”  

Met de komst van Sipke bestaat het managementteam uit: Kees Jonker, Peterpaul Brundel, Sipke Douna en Jelmer Baas. 

Achtergrond Sipke 

Sipke komt van BT Benelux. Hij is daar begonnen als projectmanager en is doorgegroeid via diverse operationele functies en netwerkbeheer naar de positie van COO en MT-lid van BT Benelux.  Sipke is 9 jaar COO geweest en was verantwoordelijk voor de totale operationele organisatie in de Benelux. Hij gaf leiding aan een managementteam. Zijn speerpunten waren het efficiënt en effectief inrichten van de organisatie en het optimaliseren van processen. Daarnaast had hij tot taak de organisatie op korte en lange termijn te verbeteren, door het vertalen van de strategische visie naar een begrijpelijk en direct toepasbaar operationeel bedrijfsplan.