Speer IT & Simac Electronics samenwerking

6 november 2018

Speer IT en Simac Electronics zijn per oktober 2018 een samenwerking aangegaan om de koppeling tussen Cocon en FiberFIT Home en FiberFIT Monitoring verder te optimaliseren om zo o.a. nog beter de kwaliteit van glasvezelkabels te kunnen voorspellen.

Fiber Intelligent Testing is dé slimme manier om met meetdata om te gaan. Glasvezelnetwerken breiden sterk uit en dat geldt ook voor de meetdata die gegenereerd wordt bij het testen, opleveren en in standhouden ervan. FiberFIT haalt zijn gegevens uit de cloud en maakt ze zichtbaar in hét standaard glasvezelregistratiesysteem Cocon.

FiberFIT Monitoring & Cocon

Voor een betrouwbaar glasvezelnetwerk is controle op storingen, intrusie (fiber tapping) en degradatie noodzakelijk. FiberFIT Monitoring geeft de mogelijkheid deze fysieke netwerkcontrole efficiënt uit te voeren. Door live dashboards en instelbare alarmeringen krijgt men direct inzicht in het netwerkprobleem en kan men zorgen voor een snelle respons en korte hersteltijd. De netwerkeigenaar kan zo een hogere beschikbaarheid garanderen aan haar klanten, zonder hen of hun apparatuur in te hoeven zetten om storingen te melden. FiberFIT monitoring meet continu glasvezels door en stuurt de resultaten naar Cocon waar de gegevensverwerking wordt gerealiseerd.

Zo heeft men altijd en overal inzicht in het netwerk.

FiberFIT Home & Cocon

FiberFIT Home maakt FttH-projecten overzichtelijk door de beste technieken te combineren. Met FiberFIT Home kunnen metingen centraal beheerd worden en op locatie uitgevoerd worden, inclusief criteria die vóóraf ingesteld kunnen worden. De meetresultaten worden direct opgeslagen, geborgd en gekoppeld aan bijvoorbeeld de betreffende postcode/huisnummer-combinatie of een uniek FiberID. Door middel van synchronisatie met de cloud zijn in een handomdraai alle gegevens beschikbaar. Via de API zijn deze gegevens ook automatisch gekoppeld met Cocon.

Cocon

Cocon verrijkt de metingen die met FiberFIT Home en FiberFIT Monitoring worden gedaan met een exacte locatie.

Door het continu opslaan van metingen kan in in de nabije toekomst ook een voorspelling van de kwaliteit van de glasvezelkabel worden gedaan via Cocon en FiberFIT. Dit zorgt voor een nog beter beheer van het glasvezelnetwerk.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op via info@speerit.nl.

Of download hier de brochure.