Speer IT & Simac Electronics Joint Venture

22 mei 2020

Speer IT en Simac Electronics zijn per oktober 2018 een samenwerking aangegaan om de koppeling tussen Cocon en FiberFIT Home en FiberFIT Monitoring verder te optimaliseren om zo onder andere de kwaliteit van glasvezelkabels te kunnen voorspellen. Fiber Intelligent Testing is de slimme manier om met meetgegevens om te gaan. Glasvezelnetwerken breiden zich sterk uit en daarmee ook de meetgegevens die bij het testen, leveren en onderhouden worden gegenereerd. FiberFIT haalt zijn data uit de cloud en maakt deze zichtbaar in het standaard glasvezelregistratiesysteem Cocon.

FiberFit en Cocon

FiberFIT Monitoring & Cocon

Voor een betrouwbaar glasvezelnetwerk is bewaking van storingen, inbraak (aftappen van vezels) en degradatie noodzakelijk. FiberFIT Monitoring biedt de mogelijkheid om deze fysieke netwerkcontrole efficiënt uit te voeren. Via live dashboards en instelbare alerts krijgt u direct inzicht in het netwerkprobleem en kunt u zorgen voor een snelle respons en korte hersteltijd. De netwerkeigenaar kan zo een hogere beschikbaarheid garanderen aan zijn klanten, zonder dat hij hen of hun apparatuur hoeft in te zetten om storingen te melden. FiberFIT monitoring meet continu glasvezels en stuurt de resultaten naar Cocon waar de gegevensverwerking wordt gerealiseerd. Zo heeft u altijd en overal inzicht in het netwerk.

FiberFIT Home & Cocon

FiberFIT Home maakt FttH-projecten inzichtelijk door de beste technieken te combineren. Met FiberFIT Home kunnen metingen centraal worden beheerd en op locatie worden uitgevoerd, inclusief vooraf in te stellen criteria. De meetresultaten worden direct opgeslagen, beveiligd en gekoppeld aan bijvoorbeeld de relevante postcode/huisnummer combinatie of een uniek FiberID. Door middel van synchronisatie met de cloud is alle data in een handomdraai beschikbaar. Via de API wordt deze data ook automatisch gekoppeld aan Cocon. 

Cocon

Cocon verrijkt de metingen die gedaan worden met FiberFIT Home en FiberFIT Monitoring met een exacte locatie. Door continu data op te slaan kan in de nabije toekomst via Cocon en FiberFIT ook een voorspelling worden gedaan van de kwaliteit van de glasvezelkabel. Dit zorgt voor een nog beter beheer van het glasvezelnetwerk.

Neem contact met ons op via info@speerit.nl als u meer wilt weten over de mogelijkheden.

Ga voor meer informatie over Cocon naar Coconfiber.com.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe productontwikkelingen, evenementen en ander nieuws.