Speerworks 2.0

Speerworks staat al sinds jaar en dag bekend om de inzet van talenten ter ondersteuning van de klanten van Speer IT. Sinds half 2020 is Speerworks gestart met een uitbreiding van de diensten, door het aanbieden van Senior Consultancy op managementniveau. De diensten beperken zich niet meer tot ondersteuning op de producten van Speer IT, maar bieden begeleiding van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren en projecten binnen de glasvezelwereld.

Thomas Freriks, Senior Consultant, heeft de eer gehad de aftrap van deze nieuwe dienst op zich te nemen met het begeleiden van VolkerWessels Telecom met diens nieuwe rol als Passieve Operator (PO) voor T-Mobile. “Daar trof ik een zeer gedreven team, welke vol enthousiasme hard aan het bouwen was aan het glasvezelnetwerk in Den Haag en inmiddels ook in Eindhoven. In nauwe samenwerking met het T-Mobile Thuis team hebben we eerst de z.g. (digitale) Leverstraat geoptimaliseerd om vervolgens de PO rol van VWT verder vorm te geven met mijn expertise, digitalisering, als rode draad.”

Voor Thomas was hierbij de kers op de taart dat hij het ene moment met het management een goede brainstormsessie mocht voeren om het andere moment met een monteur de diepte in te mogen duiken. “Een van mijn doelen is altijd om mezelf uiteindelijk overbodig te maken, en zo nadert ook deze opdracht het einde. Ik meen dat ik bij VWT veel waarde toe heb kunnen voegen waarvan ook het loslaten een onderdeel is. Rest mij nog om wat kennis over te dragen en dan kan ik terugkijken op een enerverende tijd waarbij ik kennis heb mogen maken met een enorm energieke organisatie. En nu: op naar de volgende klus.”

Een Consultant van Speerworks brengt niet alleen kennis en ervaring, maar ook een frisse, kritische blik en een sparringpartner met visie. Weet dus wat je in huis haalt, geen ja-knikkers, maar een partner die een goede discussie niet uit de weg gaat maar altijd met één gemeenschappelijk doel.