Van basisschoolleraar naar Cocon trainer 

Ooit gestart in het basisonderwijs en nu werkzaam als trainer bij Speer IT. Dat netwerken belangrijk is blijkt maar weer uit de carrièreswitch van trainer Rick Keesman. “Op vakantie ben ik iemand tegengekomen die mij enthousiast vertelde dat hij in de glasvezel werkzaam was en een leuke vacature voor mij wist”, aldus Rick Keesman. Een aantal weken later startte Rick bij Speer IT, weliswaar met beperkte kennis over glasvezel, maar wel met affiniteit voor IT en de drive om mensen kennis te laten op doen van onze producten. “Lesgeven heeft er altijd al ingezeten, alleen geef ik nu les aan een andere doelgroep. Glasvezelkennis kan worden aangeleerd, maar affiniteit met IT en/of glasvezel is natuurlijk wel belangrijk als je een switch maakt.”

 

Als trainer heeft Rick een nieuwe wereld ontdekt, waarin hij te maken krijgt met cursisten die veel of juist weinig kennis hebben van glasvezelnetwerken en objecten. Voor de komende tijd staat daarom het ontwikkelen van verdiepings- en e-learning modules op de planning. Daarnaast is Speer IT aan het uitbreiden naar het buitenland wat mooie nieuwe kansen biedt.

 

Belangrijk is: “Blijf kritisch kijken en blijf verbeteren.” Cocon staat niet stil en ook de ontwikkeling van onze trainingen en professionals niet.