Van toerisme naar glasvezel, Marie-Cécile deed het!

Bonjour!

Mijn naam is Marie-Cécile en sinds september 2021 ben ik werkzaam als trainer bij Speer IT. In die korte tijd is er een wereld voor me open gegaan. Na vijf jaar als relatiemanager in de toeristische sector te hebben gewerkt had ik wel zin in een nieuwe uitdaging, hoewel ik me tot voor kort nog niet had kunnen voorstellen dat ik nu trainingen geef in slimme software zoals Cocon, CTW en nog veel meer.

Waarom dan deze enorme switch? Speer IT zocht iemand die Frans spreekt in verband met uitbreiding naar België en Frankrijk en laat ik nou toevallig wel kaas hebben gegeten van de Franse taal en cultuur dankzij studies en werk. Voor mij is dit een kans om die vaardigheden in te zetten in een totaal onbekende omgeving, waar ik elke dag een enorme leerschool doormaak.

De eerste Frans-Nederlandse training in Brussel is een feit en er staan nog veel meer projecten klaar voor mijn collega en mij. Het werk heeft aan de ene kant technische en theoretische aspecten, en aan de andere kant is het heel praktisch en menselijk en dat maakt het interessant. Die combinatie tussen slim en sociaal zie je terug in het hele bedrijf en het mooie vind ik dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt om je plekje te vinden. Kennis delen én spelen gaan hier hand in hand!