Voorwoord nieuwsbrief december 2020

Kees Jonker (CEO): “2020 was een bijzonder jaar voor velen en zeker ook voor ons. Voor ons was het bijzonder om diverse redenen. We hadden wat te vieren, we bestaan dit jaar namelijk 20 jaar! Helaas konden we dat niet vieren zoals we vooraf bedacht hadden. Uiteraard hebben we er het beste van gemaakt, maar we hadden toch graag met onze klanten op een boot gestaan en met ons hele team een mooi feest gehad. Het goede nieuws is dat we nu ons 21-jarig bestaan gaan vieren en daar kijken we al weer naar uit.

Het andere dat 2020 bijzonder maakte is dat we twee heel belangrijke stappen hebben gezet in het technisch vernieuwen van Cocon. We hebben de kaart in Cocon vervangen door een kaart die de hele wereld aan kan en we hebben de datalayer (de connectie tussen de database en de applicatie) geïmplementeerd. We lopen daarbij voor op ons eigen schema, maar realiseren ons wel dat onze gebruikers hier ook last van hebben gehad. Het mooie hieraan  is dat we weer 20 jaar vooruit kunnen. Pas als we op de maan glasvezel gaan aanleggen zullen we aan de bak moeten in het fundament.

Vooruitkijkend hebben  we in 2021 weer meer innovaties op de kalender staan, die ook direct voor de klanten zichtbaar worden. We hebben mooie ontwikkelingen op de roadmap staan, onder andere  voor het registreren van WDM-kanalen en inpandige registratie. Onze focus blijft glasvezel, maar dan ook elk aspect van glasvezel.

Als bedrijf prijzen we ons gelukkig met een klantenkring waarmee we nauw samenwerken in de ontwikkeling van Cocon als meest betrouwbare assetmanagementsysteem voor het beschermen van de investeringen van onze klanten in de infrastructuur van de toekomst.

Ondanks corona hebben we de Speer IT organisatie bij elkaar gehouden en zelfs verder kunnen laten groeien, daar zijn we ook trots op. Daarnaast zijn we ook trots als we zien hoe ons team zich verder heeft weten te professionaliseren. Daar zullen we de komende jaren ook echt de focus op houden. Onze klanten worden steeds groter en de registratie  steeds belangrijker. Wij zorgen dat we daar goed op inspelen en op voorbereid zijn.”