Eurofiber en Speer IT verlengen hun samenwerking

Maarssen / Baarn, 14 februari 2019 - Eurofiber en Speer IT blijven ook de komende jaren partners bij het beheer en de ontwikkeling van het glasvezelnetwerk van Eurofiber. Vorige week werd een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend.
Eurofiber en Speer IT werken al 15 jaar samen bij het beheer en de registratie van het glasvezelnetwerk van Eurofiber. Arian de Korte, Director Network Operator bij Eurofiber: 'Ons netwerk bestaat uit meer dan 31.000 kilometer glasvezel en elke week komt er zo'n 40 kilometer bij. Een perfecte registratie in een gebruiksvriendelijk beheersysteem is cruciaal om onze groei efficiënt te managen. De passende tool voor deze specifieke klus wordt geleverd door Speer IT. ' Speer IT is een IT bedrijf gespecialiseerd in telecom. Zij hebben ontwikkeld Cocon, de standaardapplicatie in Nederland voor de registratie van telecomnetwerken. Kees Jonker, CEO van Speer IT: "Eurofiber en Speer IT werken al meer dan tien jaar nauw samen en dat is voor ons heel belangrijk. Dankzij dit partnerschap kunnen wij onze nieuwste ideeën implementeren in een geavanceerd en fijnmazig netwerk en kan Eurofiber zijn klanten bedienen met innovatieve producten'. De samenwerking heeft ook geleid tot de oprichting van Veldwerkeen module voor de efficiënte aanleg van nieuwe verbindingen. Over Eurofiber  Eurofiber exploiteert sinds 2000 een hoogwaardige digitale infrastructuur. Met ons eigen open glasvezelnetwerk en onze datacenters bieden we bedrijven, overheden en non-profitorganisaties toekomstvaste dataverbindingen. Klanten zijn bij Eurofiber vrij in de keuze van diensten, toepassingen en aanbieders. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel van digitalisering ten volle benutten. Eurofiber Nederland is onderdeel van de Eurofiber Group. Samen beschikken we over een glasvezelnetwerk van meer dan 31.000 kilometer in Nederland en België en vier datacenters. Daarnaast bieden we oplossingen voor volledig flexibele interconnectiviteit tussen meer dan 50 datacenters. Over Speer IT Speer IT is sinds 1999 specialist in glasvezelregistratie. Speer IT is de partner voor telecombedrijven, netwerkbeheerders en aannemers (glasvezel en beheer). Met hun product 'Cocon' bieden zij een hoogwaardig glasvezelregistratiesysteem dat eenvoudig in gebruik is, uitgebreide mogelijkheden heeft en een flexibele architectuur zodat er ruimte is voor maatwerk. 'Cocon' is de standaard in registratie van glasvezelnetwerken in Nederland. Ook internationaal maken grote telecomorganisaties steeds vaker gebruik van Cocon.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe productontwikkelingen, evenementen en ander nieuws.