Eurofiber en Speer IT verlengen samenwerking

Maarssen/Baarn, 14 februari 2019 – Eurofiber en Speer IT blijven de komende jaren partners in het beheer en de ontwikkeling van Eurofibers glasvezelnetwerk. Afgelopen week werd een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend.

Eurofiber en Speer IT werken al 15 jaar samen in het beheer en de registratie van Eurofibers glasvezelnetwerk. Arian de Korte, directeur Network Operator bij Eurofiber: ‘Ons netwerk bestaat uit ruim 31.000 kilometer glasvezel en daar komt elke week zo’n 40 kilometer bij. Voor een efficiënt beheer van dat netwerk zijn een perfecte registratie en een gebruiksvriendelijk beheersysteem cruciaal. Speer IT levert ons hiervoor de tools.’

Speer IT is een telecom gespecialiseerd IT-bedrijf. Het heeft onder meer Cocon ontwikkeld, de standaardapplicatie in Nederland voor de registratie van telecomnetwerken. Kees Jonker, CEO Speer IT: ‘Eurofiber en Speer IT werken al jaren nauw samen. Eurofiber is met zijn geavanceerde fijnmazige netwerk een belangrijke partner, met deze samenwerking kunnen wij onze ideeën uitvoeren en kan Eurofiber zijn klanten met innovatieve producten bedienen.’

Door de samenwerking de afgelopen jaren is onder meer Veldwerk tot stand gekomen, een module voor efficiënte aanleg van nieuwe verbindingen en feilloze communicatie met aannemers. Ook de ontwerptool Automatisch Design is het resultaat van het partnerschap van beide ondernemingen. Ook voor de aankomende jaren staat de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe modules op het programma.

Over Eurofiber
Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale infrastructuur. Met ons eigen open glasvezelnetwerk en onze datacenters bieden we ondernemingen, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste dataverbindingen. Klanten hebben bij Eurofiber de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Eurofiber Nederland maakt deel uit van Eurofiber Group. In de groep beschikken wij over een glasvezelnetwerk van ruim 31.000 kilometer in Nederland en België en vier datacenters. Daarnaast bieden we oplossingen voor volledig flexibele interconnectiviteit tussen meer dan 50 datacenters.

Over Speer IT
Speer IT is sinds 1999 specialist in glasvezelregistratie. Speer IT is de partner voor telecombedrijven, netwerkbeheerders en aannemers (glasvezelaanleg en -beheer). Het biedt hoogwaardige glasvezelregistratiesystemen met uitgebreide mogelijkheden, eenvoudig in gebruik en flexibel van opzet zodat maatwerk mogelijk blijft. Cocon, onze snelle en gebruiksvriendelijke registratie-applicatie, is de standaard in Nederland. Internationaal passen grote telecomorganisaties Cocon ook steeds vaker toe.