Speer IT onderstreept internationale potentie van Cocon

Cocon is het glasvezelregistratiesysteem van Speer IT.

We zijn er trots op dat dit systeem geldt als dé standaard in Nederland. Ook buiten Nederland wordt Cocon gekozen als basis voor een solide netwerkregistratie. In bijvoorbeeld Duitsland, Ierland en Spanje is Cocon de basis voor grote telecompartijen voor het beheer van hun glasvezelnetwerk. Wij geloven in de potentie van Cocon, juist ook buiten Nederland en willen onze internationale ambitie kracht bijzetten.

Daarom lanceren we nu een website helemaal gewijd aan Cocon: www.coconfiber.com.

Alle grote telecomorganisaties in Nederland (en diverse buiten Nederland) gebruiken Cocon als basis voor het beheren van het netwerk. Deze netwerken worden ontworpen in Cocon, daarna ondersteunt Cocon de verkoop op het netwerk en is Cocon een onmisbare schakel in een Netwerk Operations Center van een klant voor het dagelijks beheer. Hierdoor is het volledige Asset Management van een netwerk geborgd in Cocon.

Wereldwijd groeit het glasvezelnetwerk dagelijks; de complexiteit neemt snel toe. Of het nu gaat om de eigenaren of de beheerders van glasvezelnetwerken, of om de aannemers die de kabels in de grond leggen: Cocon biedt overzicht én controle over de ingewikkelde netwerkstructuren.

Tot op de centimeter

Netwerkeigenaren hebben met Cocon de bezettingsgraad van het glasvezelnetwerk scherp in beeld. Resteert er nog capaciteit of zijn er knelpunten? Waar is uitbreiding nodig? Welke investeringen zijn nodig? Voor netwerkbeheerders maakt Cocon met één muisklik het gebruik van een specifieke kabel inzichtelijk, inclusief alle verbindingen, vezeltypes, lassen, patches, vergunningen en (klant)contracten. Elke verbinding is tot op de centimeter te volgen. De module CoconTheWeb Veldwerk stelt aannemers in staat de uit te voeren werkzaamheden direct op te leveren in Cocon en de nieuw aangesloten route direct in te meten in Cocon. De actuele informatie – inclusief foto’s – is daarmee voor alle betrokkenen direct in te zien.

Uniek

Wat Cocon uniek maakt is dat het huidige en toekomstige netwerk voor alle gebruikers in 1 omgeving zichtbaar is. De gebruiker kan van iedere verbinding de huidige en toekomstige route opvragen.

Cocon is niet alleen een glasvezelbeheersysteem. Door de CoconTheWeb module Veldwerk kunnen de aannemers direct de uit te voeren werkzaamheden downloaden. Wanneer de werkzaamheden zijn uitgevoerd, wordt dit direct in Cocon bijgewerkt. Hierdoor is er altijd een actueel beeld van het huidige netwerk. Tevens kunnen de aannemers direct de gelegde verbindingen digitaal inmeten en wordt dit ook direct in Cocon bijgewerkt. Hierdoor is er geen export en import van inmeetgegevens meer nodig.

Cocon biedt ook diverse koppelingen naar andere systemen. Bijvoorbeeld met actieve- of netwerkmonitoringssystemen. Wanneer het netwerkmonitoringssysteem een breuk constateert op een vezel wordt dit direct doorgegeven aan Cocon en kan dit op het Network Operations Center op een scherm direct zichtbaar gemaakt worden.

Ondersteuning op maat

Voor alle klanten verzorgd Speer IT ondersteuning op maat bij het inrichten van interne beheerprocessen of bij de migratie en de implementatie van de softwaresystemen. Een Cocon professional kan op locatie de klant ondersteunen bij het bereiken van haar doelen, ook internationaal. Trainingen door Speer IT helpen opdrachtgevers om alles uit de Cocon-functionaliteiten te halen.

Speer IT: 20 jaar expertise

De specialisten van Speer IT werken al sinds 1999 aan de bouw en verdere ontwikkeling van Cocon en hiermee is Cocon uitgegroeid tot het systeem voor de registratie van glasvezel. De keuze om dé specialist op dit gebied van glasvezel te worden zorgt ervoor dat we samen met onze klanten het beste systeem ter wereld hebben ontwikkeld voor het beheer van een glasvezelnetwerk.

Het motto van Speer IT is daarom ook “innoveren door te luisteren”. Deze aanpak hanteren we ook buiten Nederland. Dit doen we samen met lokale partners. We helpen onze klanten in Nederland en daarbuiten steeds efficiënter te werken en om uiteindelijk meer glasvezelaansluitingen te realiseren.

Indien je als telecompartij serieus een glasvezelnetwerk wilt exploiteren is Cocon een must!

www.coconfiber.com