VAN GOGH MUSEUM AANGESLOTEN MET COCON VELDWERK EN UNI-GR1!

juli 2019

In juli 2019 heeft Speer IT samen met MarXact een pilot gedaan, op een prachtige locatie in hartje Amsterdam, om een nieuwe verbinding compleet digitaal in te meten en direct op te leveren naar Cocon. Om het van Gogh museum voor te bereiden op de digitale toekomst zijn extra verbindingen aangelegd en deze zijn ingemeten met de UNI-GR1 van MarXact welke gekoppeld was aan Cocon Veldwerk (een module in CoconTheWeb), zonder meetdata te exporteren!

In Cocon heb je met één klik een levensecht overzicht van je glasvezelnetwerk tot in het kleinste detail. Hierbij worden alle fysieke en niet-fysieke elementen op logische wijze met elkaar verbonden en geografisch weergegeven. Cocon geeft zowel de huidige èn toekomstige situatie van het netwerk weer en ondersteunt het gehele proces; van plannen tot en met de complete documentatie. Werkzaamheden, storingen, aanlegkosten en netwerkcapaciteit zijn razendsnel zichtbaar op jouw scherm.

En niet alleen op kantoor, met CoconTheWeb heb je dat hele netwerk via elk apparaat met een browser tot je beschikking. Zo werken veel medewerkers in het veld al met een tablet waarop deze glasvezeldata beschikbaar is en door deze data te koppelen met de UNI-GR1 van MarXact is deze data nu live aan te passen op basis van de centimeter nauwkeurige locatie van de UNI-GR1!

Bij de aansluiting van het van Gogh museum door BAM Infra is het netwerk ontworpen in Cocon, aangelegd vanuit Cocon Veldwerk, ingemeten met CoconTheWeb Veldwerk en wordt deze ook opgeleverd in Cocon. De geografische data van het netwerk is gedurende het hele proces in één centraal systeem gebleven, geoptimaliseerd, aangepast en met open geul ingemeten door de koppeling met de UNI-GR1! Geen data export, geen data import én ingemeten met open geul terwijl de werkzaamheden bezig waren.

Door de real-time data koppeling, de prijsstelling van de UNI-GR1 en het gemak waarmee binnen Cocon gemeten kan worden, kan elke ploeg zijn eigen werk nu zelf inmeten en is data import én export verleden tijd!