Volkerwessels Telecom en Speer IT tekenen raamovereenkomst

Amersfoort/Baarn april 2019: VolkerWessels Telecom en Speer IT tekenen raamovereenkomst om Cocon in te zetten als beheer en assetmanagement tool voor huidige en toekomstige diensten van VolkerWessels Telecom

VolkerWessels Telecom en Speer IT hebben een lange relatie samen. VolkerWessels Telecom heeft in het verleden al in opdracht voor klanten met Cocon gewerkt en gaat deze tool nu ook binnen haar eigen organisatie inzetten voor de registratie van haar producten en diensten.

Telecom staat aan de basis van de wereldwijde behoefte aan connectiviteit. Voortdurende verbondenheid met het internet en met elkaar. Telecom neemt barrières weg voor innovaties en biedt ruimte aan vooruitgang. En dat is nu precies waar VolkerWessels Telecom voor staat.

VolkerWessels Telecom is continu bezig de eigen organisatie verder te professionaliseren. Met Cocon heeft VolkerWessels Telecom een toekomstbestendige assetmanagement tool in handen. Wido van de Mast – CEO VolkerWessels Telecom: ”Cocon beschikt over de benodigde functionaliteiten om onze projecten op de juiste manier in te richten, te beheren en te borgen. Ook voor de toekomst van slimme steden en gebieden is het essentieel de infrastructuur goed in kaart te hebben, en wij zijn ervan overtuigd dat Cocon ons die mogelijkheid biedt“.

Speer IT is een telecom gespecialiseerd IT-bedrijf. Het heeft onder meer Cocon ontwikkeld, de standaardapplicatie in Nederland voor de registratie van telecomnetwerken.

Kees Jonker – CEO Speer IT: “Wij zijn verheugd VolkerWessels Telecom als klant te verwelkomen. Zij zijn een grote partij binnen Nederland met een uitgebreid netwerk en ambitieuze doelstellingen. Net als Speer IT streeft VolkerWessels Telecom naar creatieve en innovatieve oplossingen binnen haar vakgebied, en wij werken graag met hen mee aan hun ambities.

Over VolkerWessels Telecom

VolkerWessels Telecom, een Koninklijke VolkerWessels-onderneming, bouwt aan verbindingen die de samenleving sterker maken en mensen dichter bij elkaar brengen. Total connectivity is het geheel aan verbindingen tussen mensen, dingen en ideeën.

Connectiviteit speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van onze levenskwaliteit, nu en in de toekomst. VolkerWessels Telecom kijkt niet alleen naar technische uitdagingen, zoals exploderend dataverbruik of het mobiele bereik in goed geïsoleerde gebouwen. Het draait juist om de sociale kwesties waar onze samenleving iedere dag mee te maken heeft: mobiliteit, veiligheid, energie, gezondheidszorg en afvalstromen.

Over Speer IT

Speer IT is sinds 1999 specialist in glasvezelregistratie. Speer IT is de partner voor telecombedrijven, netwerkbeheerders en aannemers (glasvezelaanleg en -beheer). Het biedt hoogwaardige glasvezelregistratiesystemen met uitgebreide mogelijkheden, eenvoudig in gebruik en flexibel van opzet zodat maatwerk mogelijk blijft. Cocon, onze snelle en gebruiksvriendelijke registratie-applicatie, is de standaard in Nederland. Internationaal passen grote telecomorganisaties Cocon ook steeds vaker toe.